خواص سلامتی بخش انار

177 بازدید

مطالب مرتبط

anarانار از گیاهان بومی ایران است که از قدیم تا به امروز از قسمت های مختلف آن همچون گل، میوه، پوست و ریشه استفاده می شده است. در طب سنتی، میوه آن به عنوان ملین و مدر، در درمان لاغری و یرقان و درد دستگاه تنفس به بکار می رفته است و ریشه آن جهت جلوگیری از حاملگی و به عنوان قاعده آور توصیه می شده است.

در پزشکی یونان، انار به عنوان درمانی برای دیابت مطرح است که در هند و کشورهای آسیای شرقی استفاده می شود. از مهمترین خواص درمانی شناخته شده انار در پزشکی مدرن می توان به خواص آنتی اکسیدانی قوی، ضد میکروبی، ضد سرطانی، حفاظت علیه بیماری های قلبی و عروقی ناشی از گرفتگی عروق و نیز درمان بیماری پارکنسون و آلزایمر اشاره کرد. سایر کاربردهای عمده ی انار در زمینه ی ایسکمی مغزی نوزادان، بیماری آلزایمر، مشکلات نازایی در مردان، آرتریت و چاقی می باشد

هسته انار به طور متوسط دارای 25 درصد چربی است. این روغن حاوی اسیدهای چربی است که به علت داشتن پیوندهای دوگانه، برای مقابله با انواع سرطان، چاقی مفرط و بیماری های قلبی توصیه می گردد. همچنین روغن هسته انار دارای مقادیر بالایی از استروئیدهای جنسی است که دارای خاصیت آنتی اکسسیدانی قوی هسنتد. وجود اسیدچربی با نام اسید پونیسیک، خواص ضدالتهابی و تسکین دهنده دردهای عضلانی و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی به روغن هسته این میوه بخشیده است. خواص غذادارویی این روغن شامل کاهش کلسترول خون، جلوگیری از انواع سرطان های سینه و پروستات، ضد التهاب و جلوگیری از گرفتگی عروق است. این روغن دارای خواص آنتی اکسیدانی مشابه چای سبز می باشد. بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی روغن هسته و آب انار به وجود ترکیبات فنلی آن وابسته است و این خواص آنتی اکسیدانی در کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی- شریانی نقش موثری دارند. دانشمندان از سال 2000 به قدرت بالای آنتی اکسیدانی انار پی بردند. این میوه حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین C و بتاکاروتن است. آنتی اکسیدان های موجود در این روغن در کاهش عواملی که باعث بروز بیماری های قلبی می شود از جمله نتش های اکسیداتیو و فشار سیستولیک خون بسیار موثرند. تغذیه با روغن هسته انار، سبب کاهش بارز در انباشتگی تری گلیسریدها و اسیدهای چرب تک غیر اشباع در کبد می گردد.
روغن هسته انار حاوی مقادیر بالایی اسیدهای چرب غیراشباع از نوع امگا 3 است که نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی- عروقی دارد. تحقیقات نشان می دهند که روغن هسته انار دارای خواص ضد سرطانی است. این روغن منبع غنی از فیتواستروژن هاست. فیتواستروژن ها دارای اثر مشابه با هورمون های استروژنی انسان می باشند. روغن هسته انار دارای فیتواستروژن های متفاوتی بوده و از بروز بیماری های مرتبط با هورمون ها از جمله سرطان پستان و دهانه رحم جلوگیری می کند.555

همچنین بررسی ها نشان داده که مصرف ژیم غذایی حاوی روغن هسته انار، به علت غنی بودن از اسیدهای چرب چند غیراشباعی می تواند از بروز سرطان کولون جلوگیری نماید. این روغن در نابود سازی و جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی وابسته و غیر وابسته به استروژن موثر است.
خواص درمانی ثابت شده ی انار حاصل عصاره تمامی بخش های تشکیل دهنده ی میوه است. البته مطالعاتی هم در ارتباط با اثرات پوسته، ریشه، برگ های انار و روغن هسته انار بطور جداگانه انجام شده که فواید سلامتی را نشان داده اند.
توجه به این نکته الزامی است که اگرچه این میوه دارای اثرات سلامتی بخش بسیاری می باشد، مصرف آن به میزان مناسب و نه بیش از حد معمول توصیه می شود. خوب است بدانیم که نصف یک انار بزرگ، معادل یک واحد میوه به حساب می آید و شما می توانید به راحتی آن را در برنامه روزانه غذایی خود جای دهید.

منبع:

Krause MV, Mahan LK, Escott-Stump S, Raymond JL. Krause’s food & the nutrition care process: Elsevier Health Sciences; 2012.

ارسال دیدگاه